Při výrobě 3 letních koláčů mi ještě kousek těsta zbyl, takže jsem měla večer na téma listové těsto. Sice jsem v pizzerii za ty roky okoukala recept na "pravé" těsto na pizzu, ale kynuté dělám prostě nerada, takže podvádím a použila jsem tohle. Možná to tedy není opravdová pizza, ale každopádně je to dobré.
Asi 1/3 balíčku chlazeného listového těsta jsem válečkem rozválela na placku (ano, opravdu stále neumím roztočit pizzu ručně), vložila do vymazané formy, pomatlala rozmačkanými nakládanými loupanými rajčaty smíchanými se sušeným oreganem a čerstvým rozmarýnem, trošku jsem to osolila. Na rajčatový podklad jsem pak naskládala česnek nakrájený na plátky, mozzarellu, rajčata, zelené olivy, bazalku a zakápla jsem to olivovým olejem. Pekla jsem to v troubě na 220°C zhruba 12 minut.
Senzační rajčatová pizza a jenom pro mě!
Looks amazing!!!
OdpovědětVymazatthank you :-)
OdpovědětVymazat