Jo, je pravda, co mi rodiče a všichni přátelé vyčítají - moc pracuju. Mám k tomu ale svoje důvody (a překvapivě to nejsou prachy), které jsou tajné a nebudu se o nich tedy zmiňovat. Co ovšem tajné není, je, že nemám moc čas vařit. Dalo by se tedy říct, že to odbývám, což je pravda, ale v létě stejně nikdo nemá chuť na knedlo-vepřo-zelo. Udělám z nedostatku času tedy ctnost v podobě dietního jídla a hodím do placu další salát v klasickém pátečním stylu "běžím z jedné práce domů-něco slupnu-běžím do práce druhé." V poslední době dost ujíždím na medovo-hořčičném dresingu, takže tady je recept.
Ingredience (na 2 porce):
- 4 větší listy římského salátu
- 2 velké ředkvičky
- 1 malá plechovka naložených krájených žampionů (já chtěla žampiony v celku, ale co s litrovou sklenicí?)
- kousek parmezánu
- 1 lžíce medu
- 1,5 lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- nějaké dobré pečivo
Omyté listy salátu jsem natrhala na kousky a rozložila je na talíř. Ředkvičky jsem nakrájela na tenké plátky, žampiony jsem přecedila a poházela oboje na listy salátu. Navrch jsem nastrouhala trošku parmezánu.
Ve vodní lázni jsem rozpustila med, přidala hořčici, olej a špetku soli a pepř a vyšlehala metličkou. Dresingem jsem pokapala salát.
K salátu jsem měla křupavý chleba od Paula.
Dobrou chuť.
Tento recept je speciálně určen pro Martinu, ona ví proč...
sice nejsem rodič, a přátelím se s tebou "pouze" přes internet, ale taky si myslím, že moc pracuješ ;-) ;-)
OdpovědětVymazatneeee, to se Ti jen zda ;-)
OdpovědětVymazatzálivku určitě vyzkouším, výborný nápad
OdpovědětVymazatdiky - zkuste pridat citronovou stavu a misto plnotucne horcice dat dijonskou, je to jeste lepsi...
OdpovědětVymazat