pátek 28. srpna 2009

Římský salát s ředkvičkou a žampiony

Jo, je pravda, co mi rodiče a všichni přátelé vyčítají - moc pracuju. Mám k tomu ale svoje důvody (a překvapivě to nejsou prachy), které jsou tajné a nebudu se o nich tedy zmiňovat. Co ovšem tajné není, je, že nemám moc čas vařit. Dalo by se tedy říct, že to odbývám, což je pravda, ale v létě stejně nikdo nemá chuť na knedlo-vepřo-zelo. Udělám z nedostatku času tedy ctnost v podobě dietního jídla a hodím do placu další salát v klasickém pátečním stylu "běžím z jedné práce domů-něco slupnu-běžím do práce druhé." V poslední době dost ujíždím na medovo-hořčičném dresingu, takže tady je recept.



Ingredience (na 2 porce):
  • 4 větší listy římského salátu
  • 2 velké ředkvičky
  • 1 malá plechovka naložených krájených žampionů (já chtěla žampiony v celku, ale co s litrovou sklenicí?)
  • kousek parmezánu
  • 1 lžíce medu
  • 1,5 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • nějaké dobré pečivo
Postup:
Omyté listy salátu jsem natrhala na kousky a rozložila je na talíř. Ředkvičky jsem nakrájela na tenké plátky, žampiony jsem přecedila a poházela oboje na listy salátu. Navrch jsem nastrouhala trošku parmezánu.
Ve vodní lázni jsem rozpustila med, přidala hořčici, olej a špetku soli a pepř a vyšlehala metličkou. Dresingem jsem pokapala salát.
K salátu jsem měla křupavý chleba od Paula.
Dobrou chuť.
Tento recept je speciálně určen pro Martinu, ona ví proč...

4 komentáře:

  1. sice nejsem rodič, a přátelím se s tebou "pouze" přes internet, ale taky si myslím, že moc pracuješ ;-) ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. zálivku určitě vyzkouším, výborný nápad

    OdpovědětVymazat
  3. diky - zkuste pridat citronovou stavu a misto plnotucne horcice dat dijonskou, je to jeste lepsi...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.