sobota 10. října 2009

Koláč s pudingem, hruškami a mandlemi


Po hruškovém cheesecake následoval další pokus o zpracování darovaných hrušek. Abych řekla pravdu, tyhle hrušky už ve svojí kuchyni vidět nechci! Sice se říká, že darovanému koni bych na zuby koukat neměla, ale co, já to řeknu - ty hrušky byly děsný. Malý, scvrklý, s nějakýma tečkama, nezralý. Chtěla jsem je nechat dozrát, ale většina z nich se ze stavu "kamenná hruška" přeměnila rovnou do stavu "shnilá hruška". Tím, co zbylo, jsem spíš jenom "ozdobila" tenhle koláč.



Ingredience:
Na těsto:
  • 300g hladké mouky
  • 100g cukru krupice
  • 80g másla
  • 1 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3-4 lžíce mléka
  • lžička citrónové kůry
  • lžička vanilkové esence
Na krém:
  • 1 čokoládový puding
  • 500ml mléka
  • 250g měkkého tvarohu
  • 1 lžíce kakaa
  • 6 lžic cukru


Na ozdobu:
  • 4 malé ohavné hruštičky
  • 3 lžíce mandlí nakrájených na plátky


Postup:
Na čistý stůl jsem vysypala mouku, cukr, prášek do pečiva a citrónovou kůru (správně se má použít vál, ale já ho nemám a tak těsto hnětu na stole). Přidala jsem studené máslo nasekané na kousky a do dolíčku v mouce jsem klepla vejce a nalila studené mléko. Potom jsem všechno hnětla a hnětla, až mě ruce bolely a z ingrediencí se stal bochánek těsta. Zabalila jsem ho do fólie a schovala do lednice.
Uvařila jsem puding, nechala jsem ho trochu vychladnout a smíchala ho s tvarohem, kakaem a cukrem.
Vytáhla jsem těsto z lednice a na pomoučněném stole (vále) jsem ho vyválela na tenkou placku, kterou jsem dala do vymazané a vysypané formy a přitlačila ke stěnám.
Na těsto jsem vykydla krém, nasázela kousky hrušek a nasypala mandle.
Koláč jsem pekla asi 30 minut.



Popravdě, nebyl to žádnej hit, ale jíst se to dalo a hrušky jsou pryč.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...