Večer jsem si koupila chlazená kachní prsa (nevím, co bych sama dělala s celou kachnou) a ráno, když jsem sama sebe přesvědčila, že opuštění teplé postele = dobrý oběd, pustila jsem se do toho. Kachnu jsem jenom osolila, pokmínovala a přidala pod ní jablko a cibuli nakrájené na klínky. Šoupla jsem jí do trouby na 160°C a pekla asi tak 2 hodiny. Pak jsem teplotu zvýšila na 200°C, aby se vytvořila kůrka.
Knedlíky jsem udělala houskové i bramborové (z prášku, přiznávám se).
Zelí jsem měla červené kysané, podusila jsem ho jenom lehce spolu s karamelizovanou cibulkou.
Jestli se nějaké jídlo víc hodí na ošklivý podzimní den, tak já o něm nevím.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.