Městská část Praha 6 se - ať už v rámci předvolebního boje nebo něčeho jiného - rozhodla uspořádat v první jarní den na Kulaťáku farmářské trhy. Samozřejmě, že v duchu svého hesla "osm hodin je jen jednou denně a ráno to rozhodně není" jsem se tam dopravila až před půl dvanáctou a našla jen vykoupené stánky a davy lidí. Vystála jsem si jednu frontu, koupila zeleninu a vajíčka a šla radši pryč. Jistou roli v tom, že se mi tam nechtělo zůstávat déle, mohly hrát i moje nové leopardí lodičky na šíííííleně vysokých podpatcích.
Z nakoupené zeleniny a zmraženého kuřecího vývaru jsem si uvařila výbornou polévku.
Ingredience:
1,5 l kuřecího vývaru (2 kuřecí kostry, 5 kuřecích křidélek, 2 mrkve, 1 petržel, kus celeru, 1 cibule, 2 žampióny, 3 bobkové listy, celý pepř, nové koření, svazek různých bylinek - vařeno asi 3 hodiny)
2 větší mrkve
1 petržel
kus celeru
3 malé cibulky
kus kapusty
sůl, pepř
sušený libeček
"písmenka"
Postup:
Vývar jsem měla schovaný v mrazáku, takže jsem ho jen rozmrazila, přivedla k varu, přidala na kolečka nakrájenou mrkev a petržel, kostičky celeru, rozčtvrcené cibule, nasekanou kapustu, osolila, opepřila a přidala libeček. Vařila jsem, dokud nebyla zelenina měkká (nejvytrvalejší je petržel) - tedy asi 20 minut. Zvlášť jsem v osolené vodě uvařila "písmenka" a hotovo!
Do dalších porcí polévky budu dělat nočky s pažitkou. Rozšlehám vajíčko, osolím, přidávám hrubou mouku, až vznikne "těstíčko". Přisypu nasekanou pažitku a pomocí dvou kávových lžiček vkládám do vroucí osolené vody malé nočky.
sobota 20. března 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
O těchto trzích jsem četla. A hlavní roli podle mě hrály ty lodičky =)
OdpovědětVymazatNočky a vývar máme moc rádi.
OdpovědětVymazatPaja: ha, dva a pul roku stary komentar a ja ho vidim az ted... Urcite, lodicky jsou zlo! :-)
OdpovědětVymazatAmelie: to asi kazdy :-)
ta fotka je fakt roztomilá
OdpovědětVymazatko.ko: diky :-)
OdpovědětVymazat