Evokuje ve vás slovní spojení "roštěnka na houbičkách" pěknou mladou slečnu pod vlivem halucinogenních látek? Vaše škoda. Já si spíš představím plátek měkkéko šťavnatého masa s troškou hub, opečenou cibulkou a s rýží, to všechno zalité výborným sosem.
Trávit v mém věku sobotní večer v kuchyni u plotny možná není normální, ale jíst se musí a mě to baví. V obchodě neměli brambory (ano, čtete správně - v docela velkém supermarketu v Praze neměli brambory), a tak nedošlo na původně plánované gnocchi. Nenechala jsem si tím zkazit náladu a došlo na plán B - dušené roštěnky. Dokonce jsem vyšmejdila v regále krabičku sušených lesních hub. Mňam.
Ingredience:
4 plátky hovězí roštěné
sůl
pepř
2 lžíce hladké mouky
2 cibule
3 + 3 lžíce oleje
hrst sušených hub (namočit předem asi na hodinu do studené vody)
asi 1/2 litru horkého kuřecího vývaru (jde nahradit vodou, ale štáva potom nebude tak "silná")
rýže
Postup:
Plátky masa jsem po stranách nařízla, aby se nekroutily, osolila, opepřila a lehce obalila v hladké mouce. Jednu cibuli jsem nakrájela nadrobno a ve velkém kastrolu nechala téměř zezlátnout na oleji. Přidala jsem maso a nechala jsem ho z obou stran krátce opéct. Přilila jsem kuřecí vývar - tolik, aby roštěnky byly ponořené a přikryla pokličkou (sice jsem si minulý týden koupila krásný nový kastrol, ale nějak jsem zapomněla na pokličku, takže jsem vyrobila provizorní z alobalu). Dusila jsem asi 15 minut, přidala jsem pokrájené houby a dusila ještě 20 minut. Občas je třeba zkontrolovat, jestli se maso nepřipéká ke dnu kastrolu a případně ho odlepit a dolít vývar/vodu, pokud je třeba. Potom jsem sundala "pokličku" a nechala trošku vyprskat tekutinu - asi tak 10 minut.
Jako přílohu jsem dělala rýži a celé jsem to dozdobila na oleji osmaženou cibulkou.
A protože jsem holka šikovná, stihla jsem nejen uvařit, ale ještě jít i na drink.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.