Předpověď se ale nesplnila, naopak bylo krásně. Místo víkendového kuchařského maratonu jsme tedy s drahým vysedávali ve Viničním altánu, courali po Praze a užívali si sluníčka. Abychom neumřeli hlady, tak jsme se i vaření a pečení lehce věnovali.
K obědu jsme měli kuřecí vývar s bylinkovými nočky a zeleninou (sežrán nekompromisně bez fotodokumentace) a telecí řízky se šťouchanými bramborami s jarní cibulkou.
Jedlé dárky se u nás v rodině (a u drahého zjevně taky) setkávají s kladnými ohlasy, takže jsem se pustili do výroby borůvkových zajíčků. Chudáčci nám trošku zmodrali a taky jim padaly hlavičky, ale zamaskovali jsme to mašlí a voilà!
A nakonec, protože mi bylo jasné, že pondělní ráno se neobejde bez pomlázky a "dejte vejce malovaný" a taky proto, že vajíčka natvrdo jsou hnus, vyrobili jsme velikonoční macarons v jarních barvách.
Domácí vajíčko natvrdo se skoro oranžovým žloutkem na domácím chlebu s másle (pro sebevrahy domácím), posypané mořskou jodizovanou solí a pažitkou, na niž padají kyselé deště, že je hnus? Já prostestuji =)
OdpovědětVymazatvzhledem k tomu, ze jsem skrznaskrz prazacka a cela moje rodina take, tak se ke mne domaci vajicka dostavaji opravdu velmi zridka... takze moje bezna varianta vajicka natvrdo s sedivo-zelenym zloutkem a divnym zapachem je proste hnus... ;-)
OdpovědětVymazatAhoj Lucie,
OdpovědětVymazathledám dort pro toho mého chudáka (chudáka proto, že mohl mít dort, místo toho má doma ženu v horečkách o kterou se musí starat), no, snad se do soboty zvpamatuju a zrealizuji to :-) (když si na něj nakoupí). Ale to hlavní. Připravuji se na nejlepší akci roku, totiž velkou oslavu velikonoc s přáteli (samozřejmě ji oslavíme mimo jiné hlavně vařením :-) ) a tak jsem rovnou zabrousila i k tvým velikonocům. A hleďme hláška "vařená vejce jsou hnus", od malinka mám vejce domácí a sdílím stejný názor (je pravda, že máslo to dokáže celkem napravit ale stejně!), takže tím to asi nebude. Před pár lety si ale mamka pořídila kachny a já musela hlášku předělat na "vařená slepičí vejce jsou hnus" kachní jsou skvělá i na tvrdo, což teprve na hniličko - zázrak! To musíš zkusit! :-)
Bláža
ps. musím přiznat, že to má i svá rizika, já například nyní téměř odmítám jíst slepičí vajíčka... Což teprve z nich péct! No brrr!
Blaza: ja mam vajicka rada, kdyz jsou dobra a nejsom uplne smrtelne prevarena... Kachni jsem nikdy neochutnala...
OdpovědětVymazat