Už zase. Už zase se účastním soutěže, která se týká jídla. Už zase se soutěží o kurz v Prakulu. Kdo by odolal? Úkolem je zakoupit výrobek pořadatele, uvařit z něj jídlo a poslat jim fotku, na které bude kromě jídla vidět i obal toho výrobku. Recept nechtějí, což je podle mě dost škoda, protože tenhle se mi vážně povedl.
Ingredience na 2 porce:
1 plechovka loupaných rajčat
1 lilek
olivový olej
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 pálivá paprička (nemusí být)
sůl, pepř
hrst čerstvé bazalky
8 sušených rajčat naložených v oleji
2 lžíce řeckého jogurtu
Postup:
Lilek nakrájíme podélně na co nejtenčí plátky (budeme jich potřebovat osm), nejlépe ze středu, aby byly co největší, zbytek lilku pokrájíme na kostičky.
Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, rozpláclé stroužky česneku, celou papričku a na kostičky nakrájený lilek. Když je lilek téměř hotový, vyndáme česnek a papričku a přidáme rajčata. Necháme vyprskat přebytečnou tekutinu a zatím si připravíme lilek.
Plátky lilku potřeme z obou stran olivovým olejem, osolíme a na grilovací pánvi (či ještě lépe na grilu) ugrilujeme doměkka (jak mi poradil Václav Frič z Prakulu, tak lilek jsem vůbec nenechala vypotit a byl výborný). Sušená rajčata nakrájíme na proužky a zabalíme je do lilkových plátků.
Zredukovanou omáčku osolíme a opepříme podle chuti, přidáme nasekanou bazalku a servírujeme s kopečkem jogurtu a samozřejmě s lilkovými závitky.
soutěžní fotka - držte mi palce |
Chápu to dobře, že ten česnek a papričku potom vyndáš a nepoužiješ je do toho jídla?
OdpovědětVymazatDíky za odpověď, jsem v kuchyni opravdu antitalent :-D
to Simone: chapes to spravne :-) Papricku pak muzes pridat jako ozdobu na talir tomu, kdo ma rad vice palive, aby ji snedl. Cesnek pusti svoji chut do oleje a to bohate staci.
OdpovědětVymazatLucie
Grilovaný lilek miluju :) Jen se musí najít někdo, kdo by mi ho udělal :D Palce ti držím na 200% :D Můžu pro tebe pak někde hlasovat, nebo to vybírají pořadatelé sami? Protože jinak máš můj hlas jistý :)
OdpovědětVymazatto Catalina: dekuju moc za podporu :-) Hlasovani tady v tom pripade neni...
OdpovědětVymazatLucie
Když jsem poprvé vařila s česnekem, který se vyndával, tak jsem si nepřečetla celý recept, ale šla jsem po krocích... ten čensnek jsem měla na hodně malé kousky... :D
OdpovědětVymazatto Ivet: haha, to znam :-)
OdpovědětVymazatLucie
Super barva té rajčatové omáčky :) vypadá super! Já jsem se ani nevím naučila dělat rajčatovou omáčku tak, že k cibulce přidám nastrouhanou mrkev a osmahnu a když se to s rajčaty povaří, ráda přidávám lučinu nebo něco podobného krémového. A když zbyde, tak mě přítel prosím, abych do toho nastrouhala parmezán, a pak to miluje jako pomazánku na chleba :)
OdpovědětVymazatTa barva je opravdu skvělá, jako reklamní recept opravdu perfektní, pokud rajčata z téhle plechovky udělají takovouhle omáčku, tak paráda :)
OdpovědětVymazatto Sibyliatko: dekuju... Tvoje verze nezni vubec spatne, obcas se takhle zjemnena omacka hodi
OdpovědětVymazatto Tonio: dekuju, sama jsem koukala, jak moc reklamni to je :-D Omacky z rajcat z plechovky jsou super, zejmena, kdyz nemam prisun dobrych cerstvych rajcat.
To by bylo, aby taková krása nevyhrála!
OdpovědětVymazatLilek úplně miluju a jsem čerstvou majitelkou grilovací pánve - je tedy jasné, co bude zítra k večeři :-)
Slečna Barbora
Držím palce ať to vyhraješ! Já bych ti určitě hlas dala, protože to vypadá luxusně a hlavně jsem na to dostala strašnou chuť! Škoda, že nemůžu přes obrazovku ochutnat...
OdpovědětVymazatTak sme tusim mali rovnake chute - kuk http://lucylovetobake.blogspot.com/2011/06/grilovany-baklazan-plneny-syrom-v_01.html
OdpovědětVymazatA tiez som pouzila Valfruutta paradajky lebo su jednoducho najlepsie:-))
Velmi pekne sa ti opiekol ten lilek, ja si to zjednodusujem v rure:-))
to Slecna Barbora: dekuju za mily komentar a doufam, ze si pochutnas :-)
OdpovědětVymazatto Pavla: dekuju moc
to Lucia: mnam, tva verze vypada moc dobre... Ja nekdy pecu v troube, nekdy na panvi, jak se mi chce... Tentokrat toho bylo malo a venku vedro, tak jsem si nechtela jeste topit :-)
Lucie
Klára :
OdpovědětVymazatLehké a doslova "svůdné". Držím palce, když totiž vyhraješ tak my (tvoji čtenáři) dostaneme taky výhru - tvůj komentář jídel z toho kurzu.
to Klara: dekuju moc :-)
OdpovědětVymazatLucie
Držím palce, vypadá to skvěle, grilované cukety a lilku bych se já osobně mohla ujíst :D (chtěla jsem být slušná :P ). A plechovku těhle rajčat mívám doma vždycky, ideální záchrana pro rychlou večeři :)
OdpovědětVymazatto Meg: dekuju. Ja taky lilek a cuketu na grilu miluju... a plechovka rajcat je tajnou zbrani vsech kucharek :-)
OdpovědětVymazatLucie
Teče mi slina po bradě :)
OdpovědětVymazatto An a Dan: :-D
OdpovědětVymazatLucie
Hmm, mnam, mnam, same oblibene ingredience a jeste to hezky vypada, no, urcite mame viteze :-)
OdpovědětVymazatPotesila me informace, ze se lilek nemusi nechat vypotit, ja mam vzdycky takovy hlad nebo nedostatek casu, ze to vypoceni bojkotuju a pak mam vycitky svedomi, ze jsem to neudelala, jak se ma :-)
to pyty: mame - uz je po soutezi a vyhra je moje :-)
OdpovědětVymazatS tim vypocenim lilku - je asi lepsi ho nechat vypotit, protoze pak (pry) neabsorbuje tolik oleje, ale jak to vypada, tak zadna tragedie se nekona, kdyz se vypotit nenecha...
Tak to nejde nezkusit... ZABILA bych za lilek! :) Díky za skvělý tip - zítra bude na véču, dnes jsem dělala podle Vašeho blogu malinové muffiny a nějak jsem se tu zabydlela. ;) Velmi inspirativní a úžasně napsané! :) Misha
OdpovědětVymazatMisha: diky :)
OdpovědětVymazatLilek nikdy nenechavam vypotit a nikdy to nicemu nevadilo. Recept si ukladam a az me konecne prejde tehotenska nevolnost a nechut na rajcata, hned vyzkousim. Hanka
OdpovědětVymazatHanka: tak at vam chutna :-)
OdpovědětVymazat