Poslední týden se snažím vyjíst lednici a mrazák, abych toho nemusela moc stěhovat. To znamená, že nic moc nekupuju a už dvakrát jsem večeřela meruňkové knedlíky. Taky jsem našla řepu. A tvaroh. A tenhle recept. Upravila jsem ho podle stavu zásob a i přes důkladné zjednodušení jsem si fakt pochutnala.
Ingredience:
2 středně velké řepy
1 vanička tvarohu
1 vejce
lžíce nasekaného rozmarýnu
sůl, pepř
Postup:
Řepy omyjeme a vaříme hodinu, až hodinu a půl; podle velikosti. Necháme lehce vychladnout, oloupeme, překrojíme napůl a vydlabeme vnitřek - vzniknou nám řepné misky.
Z toho, co jsme vydlabali můžeme udělat třeba salát nebo pomazánku.
Tvaroh smícháme s vejcem, rozmarýnem, solí a pepřem.
Vydlabané řepy naskládáme do pekáče a rozdělíme do nich tvarohovou směs. Pečeme na 200°C asi 20-30 minut, dokud tvaroh nezpevní a nezačne zlátnout.
Lucka,tesim sa,ze si sa inspirovala..tvoja verzia vyzera mooooc fajne :))
OdpovědětVymazatJé, to vypadá skvěle! V naší rodině jím bohužel řepu jen já a kolikrát je mi líto vařit jen pro sebe, ale už jsem našla jeden krásně jednoduchý řepný recept (http://toffo.blog.cz/1202/carpaccio-z-cervene-repy), takže si asi brzy připravím nějaké řepné dobroty (a ať se jdou ti mí mlsní strávníci zahrabat :-))
OdpovědětVymazatTo vypadá úžasně! Zrovna včera jsem neodolala a nakoupila různá semínka na jaro, mimo jiné i řepu, tak uvidíme, zda něco vyroste :-)
OdpovědětVymazatMartina: moc dekuju :-)
OdpovědětVymazatMadla: nevedi, oc prichazeji ;-)
Jana: drzim palce a dekuju :-)
Cher Lucie :),
OdpovědětVymazatchtěla bych Ti moc poděkovat za Tvůj úžasný blog, který mi je vždy inspirací. Neboť mě ješte žáýdný Tvůj recept nezklamal a chtěla bych tě požádat, zdali by si mi nepomohla s výberem receptu. Mám doma pěknou zásobu hrušek a chtěla bych je zpracovat při pečení narozeninového dortu, avšak nenašla jsem žádný recept, který by mne opravdu nadchnul. nevíš o nějakém hezkém receptu-třebas čokoládový dort s hruškami. Děkuji mnohokrát!!
Jen tak dál a už se na Tebe a Tvé dobroty těším na Apetit pikniku :)
To vypadá zajímavě.
OdpovědětVymazatLucka, vidim, ze aj teba tento receptik oslovil. Pecena cvikla je super a doplnena o chutnu napln isto potesi chutove pohariky. Musim vyskusat tuto dobrotku aj ja.
OdpovědětVymazatI já jsem už na ten recept mlsně koukala :)) Asi někdy v průběhu týdne vyzkouším taky, vypadá to pěkně :)
OdpovědětVymazatČervenou řepu miluju i jen tak, s bramborem :-) Vyzkouším Lucko pro jistotu všechny recepty, které tu nabízíš!
OdpovědětVymazatDěkuji ti za inspiraci, Jana
No to fakt už ne! Tenhle blog se nedá číst..! Vždy dostanu strašný hlad a naše lednice není bezedná...
OdpovědětVymazat(vypadá to úžasně, jako obvykle!)
V.
Článek o zapečené červené řepě mi akorát kápl do noty (měla jsem fůru červené řepy v ledničce) a výsledek byl opravdu výtečný.
OdpovědětVymazatAgáta: dekuju ti moc za mily komentar :-) Co se tyka receptu na hruskovy dort - premyslim i nem cely vikedn, ale porad me napadaji jen same kolace... Konkretni recept nemam, tohle jsou jen takove myslenky, co se mi honily hlavou
OdpovědětVymazata) cokoladovy cheesecake s kousky hrusek (zapracovat do hmoty)
b) svetly cheesecake s kousky hrusek a kandovaneho zazvoru, pred podavanim lehce pokapat medem, susenkovou vrstvu udelat ze zazvorovych susenek (Marks & Spencer)
c) kakaovy korpus, parizska slehacka, karamelizovane hrusky, cele potahnout cokoladovou polevou
d) kakaovy korpus se spetkou skorice, tvarohovy krem s kousky hrusek
Snad ti ty napady k necemu budou...
Amelie: a taky je to moc dobre ;-)
Adriana & Meg: rozhodne doporucuji
Janaen: doufam, ze si pochutnas :-)
V: dekuju :-)
Rumenka Rulandska: tak to je bezva :-)