Nálada na psaní sentimentálních výlevů je na stupni nula, což znamená, že letos budete ušetřeni. Mám pocit, že se toho za poslední rok stalo strašně moc, ale část z toho je tak osobní a část tak nudná, že si to raději nechám pro sebe.
No, možná se trošku dojmu i veřejně, no. Mám za sebou dva Apetit pikniky, dvanáct výzev Odvážných pekařů, pěstuju si žitný kvas a vyrábím domácí sirupy. Našla jsem recept na macarons, který funguje (jo, psala jsem to už loni, ale jsou to zkrátka potvory) a už zase jsem se přestěhovala. Zjistila jsem, že mám slabost pro Berlín, syrové maso a koriandr, co naopak nesnáším, je pečení vánočního cukroví. Pořád nemám ráda bůček a nejsem schopná vypěstovat žádné bylinky. Se střídavým úspěchem se snažím porazit svou lenost (na karamelové větrníky se chystám už dva a půl roku a poslední recenzi pro scuk.cz jsem napsala v říjnu) a dostat do popředí své optimistické já (ale ten pesismista je sakra silnej).
V uplynulém roce jsem napsala 62 příspěvků (flákám to, já vím), které si přečetlo tolik lidí, až se mi tomu nechce věřit. Nejoblíbenějším receptem na mém blogu je čokoládový dort, následovaný dýňovou polévkou a red velvet cupcakes. Moc děkuji vám všem, kteří můj blog čtete, zkoušíte podle mě vařit a péct, píšete komentáře a posíláte fotky svých výtvorů. Mám fakt radost a postrkuje mě to dál.
Tak nějak tuším, že se ode mě dnes očekává dort - třeba patrový se třemi svíčkami. Možná někoho zklamu, ale dort letos nebude, neboť jsem prodloužený víkend strávila poflakováním po Beskydech a konzumací valašské kyselice a frgálů a neměla ani pomyšlení na svou kuchyň. Ovšem samosebou se rozumí, že bez dárku ke třetím narozeninám nenechám ani svůj blog, ani vás (ani sebe).
Tramtadadááá, představuji tímto oficiálně logo blogu Chez Lucie, které vytvořila Dana Svobodová a já ho miluju od první chvíle, co jsem ho uviděla.
Všechno nejlepší k blogrozeninám!! Tři roky..no u dítěte je to ten zvědavý věk, takže se dá i tady předpokládat nová várka zkoumání, zkoušení a skvělých receptů:-))
OdpovědětVymazatLogo je parádní, už na Apetit pikniku vysoce zaujalo!
OdpovědětVymazatGratuluju k narozeninam. Bez dortu nezustanes, mas ho u me... ten nejnarizeninovejsi ze vsech dortu.
OdpovědětVymazatLogo nádherné, třetí narozeniny přeju hlavně šťastné a veselé - i když to by ladilo spíš k Vánocům, já vím... I tak - všechno nej a hlavně elán do dalšího tvoření!!!!
OdpovědětVymazatKamila Zet.
Nádhera, krásny štvrtý ročník a pošli pesimistu na dovolenku.Krásna kresbička a logo sa ti hodí. Nech sa ti darí aj naďalej.
OdpovědětVymazattři roky - v tom věku se většinou otevírá obzor s novými, dosud netušenými možnostmi :) takže všechno nejlepší!!
OdpovědětVymazatjinak koukám, že má lenost má na svědomí jeden naprosto stejný problém - jmenuje se "dva a půl roku a karamelové větrníky".(dost mě to šoklo a pobavilo, když jsem v textu identifikovala i svou doposud nepřekonanou a tolikrát plánovanou metu:)takže...už vím co udělám:) počkám si na ty Tvé, jež pro mě budou popudem k akci (nepochybuju totiž, že Tvůj recept, narozdíl od mnohým, bude fungovat:)
Logo je super!
OdpovědětVymazathttp://mamou-stylove.blogspot.cz/
lucie, to je nadherne logo! fakt parada!!! aj ja mam "objednane" logo u jednej kamaratky, tak som zvedava, kedy sa k tomu dokope :-)
OdpovědětVymazata zamilovala si sa do berlina? ja sa tam pravdepodobne idem prestahovat niekedy koncom roka a idem tam aj teraz stravit cast leta, tak dufam, ze sa donho aj ja zamilujem.
všechno nejlepší a spoustu podařených dortů!
OdpovědětVymazatParádnické logo - jednoduše čisté a elegantní, stejně jako tvoje výtovry. Vše nejlepší ke třetím blogovatinám a těším se na optimistku s další náručí dechberoucích receptů!
OdpovědětVymazatAť se ti daří , Lucie, i v životě osobním, všichni tě tu strašně rádi čteme a tajně se pokoušíme o plagiátorství tvých více než chutných výtvorů :-)
To logo je úplně nejvíc dokonalé, skvělé, opravdu gratulace k dokonalému vylepšeníčku :)
OdpovědětVymazatGratuluju a zároveň děkuju za skvělý blog, na kterém jsem už slušně závislá :-) Nemohla byste mi prosím poradit, jak zacházet žitným kvasem? Zkoušela jsem ho pěstovat už asi 8x, ale nikdy to nedopadlo, budu vděčná za každou radu. Díky a zdravím. Veronika
OdpovědětVymazatTherese: dekuju, budu se snazit :-)
OdpovědětVymazattoffo: dekuju - neodolala jsem a pouzila ho, i kdyz jsem to chtela nechat az na ted... Jsem desna no :-)
Klara: jezis ja se tesim! Dekuju :-)
Kamila Zet: dekuji :-)
katka: dekuji :-)
Arion: to je teda ale mazany! Ted je uz fakt budu muset udelat :-) Diky
Alizia: dekuju :)
Anetka: dekuju moc :-) A Berlin ti taaaaakhle zavidim. Kdybys chtela nejake gastro-tipy, tak dej vedet - byla jsem tam nedavno
grey_lemur: diky :-)
Madla: dekuju :-)
Jana: dekuju...
Veronika: dekuju
kvas udrzuji podle pokynu zde: http://kvaskovychleb.cz/doku.php
urcite chcem gastro tipy!!! urcite! ked budes mat trosku casu, tak mi aspon par napis na anetagoesyummi@yahoo.com
Vymazatdakujeeeem!!!
Veľmi podarené logo a samozrejme gratulujem :)
OdpovědětVymazatBlahopřeju! Logo je krásné. Ať se ti daří v životě i tu na blogu. Je úžasný a mám to tu moc ráda.
OdpovědětVymazatVelka gratulacia Lucka. Nech ti to aj nadalej dobre vari a pecie, nech mame od teba dalsie skvele inspiracie:)))
OdpovědětVymazatMoc hezké logo!!!přesně na tebe.
OdpovědětVymazathttp://umlsnehokotecka.blogspot.cz/
hodně pěkné logo :)
OdpovědětVymazatChválim logo (a závidíííím) a všetko najlepšie prajem!!! :-)
OdpovědětVymazatJanka, Vanda, Adriana, Michaela, Paulli, Dora: dekuju moc :-)
OdpovědětVymazatPrajem vsetko najlepsie k vyrociu! :)
OdpovědětVymazatPetra
Ahoj Lucie, tento přísevěk se teď netýká článku, i když gratuluji a logo se mi líbí, ale mám takový dotaz. Poprvé bych chtěla zkusit macarons, ale ráda bych nějaké klasičtěkší - ideálně vanilkové, vanilkový krém (ráda bych zužitkovala lusk, co mám doma), ale takové jsem u Tebe nenašla a upřímně se mi asi nechce riskovat recepty od nikoho jiné než od Tebe, protože jsi podle mě prostě nejlepší. Skořápky bych tedy asi uělala jako je u receptu na levandulové, ale vynechala bych barvivo nebo dala trošku žlutého, ale potřebovala bych tip na krém. Nenapadá Tě nějaký? Doufám, že neotravuji a že mi pomůžeš. S pozdravem fanynka Klára.
OdpovědětVymazatPetra: dekuji :-)
OdpovědětVymazatKlara: dekuji :-) Pokud muzu doporucit, tak lepe zkusit nejaky pozdejsi recept na skorapky (treba ty zlute s kozim syrem a lemon curd - ted mi funguje lepe). Vanilkove jsem nikdy nedelala, ale nasla jsem ve svoji kucharce od Pierra Herme tohle:
Na 40 macarons
200g smetany ke slehani
3 vanilkove lusky (1 mexicky, 1 madagaskar, 1 tahiti)
220g bile cokolady
Do smetany vyskrabeme seminka z vanilkovych lusku a hodime tam i lusky. Privedeme k varu, zakryjeme a nechame 30 minut louhovat.
Nalamanou cokoladu rozpustime ve vodni lazni.
Ze smatany vylovime lusky a nalijeme ji na trikrat do rozpustene cokolady (pokazde promichame).
Prelijeme ganache do misky, potahneme potravinarskou folii, abychom zabranili vytvoreni skraloupu a nechame vychladnout.
Naplnime macarons, nechame je 24h v lednici a 2h pred podavanim je vyndame, aby dosly do pokojove teploty.
At se podari :-)
Jé to zní výborně, děkuju moc :)
OdpovědětVymazatVšechno nejlepší!
OdpovědětVymazatA to logo je skvělý
Klara: rado se stalo :)
OdpovědětVymazatBaab: diky moc
Vše nejlepší Tvému blogu! Logo je super - jednoduché a výstižné:) Lenka
OdpovědětVymazatLenka K.: dekuji moc :-)
OdpovědětVymazat