středa 20. března 2013

Jour du Macaron - tentokrát z mrazáku

Minulý ani předminulý rok se mi nepodařilo strávit Jour du Macaron v Paříži. Strašně jsem věřila na "do třetice všeho dobrýho i zlýho", ale nejen že právě teď nejsem ani v Paříži, ani jinde ve Francii, ale dokonce se mi nepodařilo upéct ani jednu jedinou umrněnou makronku. Vůbec mi ta předsevzetí nějak nejdou, ale tentokrát to výjimečně není z důvodu mého lenochodího já, ale kvůli rekonstrukci bytu.

Místo nákupů v cukrářských potřebách trávím čas v těch kutilských, místo kil mandlové mouky kupuji pytle štuku a místo šlehání sněhu míchám maltu. Je to velká legrace, ale obávám se, že jako asistentka zedníka bych si nevydělala ani na nepovedenou makronku.

Jediné štěstí je, že jsem v mrazáku zapomněla pár makronek od posledního pečení. A tak mohu dnešní den oslavit s čokoládovou, malinovou a slano-karamelovou příchutí a věřit, že příští rok to vyjde...


BON JOUR DU MACARON, MES AMIS!

10 komentářů:

  1. Milá Lucie, jsem na tom úplně stejně, ať se daří. Včera jsem míchala spárovačku, ale budu radši až umíchám i něco jedlého :-) Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie, rekonstruujeme od konce ledna, za pochodu v domácnosti se 3 dětmi, bez hlídání, takže to vypadá to v současnosti vypadá tak, že večer si rozložíme igelity, moříme knihovnu, vše pak uklidíme, aby po barvách nebylo vidu ani slechu a ráno děti nezakopávaly o štětce apod. Loupání barvy špachtlí máme za sebou, 4 večery - 2 stěny, výborná bilance...štuky, broušení, malbu a lišty, tedy ty "špinavé" práce už máme za sebou, teď ty dodělávky....realizovala jsem se v závěsech, OBI, Bauhausy apod. jsou na muži a myslím, že jsme zralí na množstevní slevu.
    Držím palce a budu se těšit na reportáž z nové kuchyně :) Měj se fajn.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, Lucie. Mohu se zeptat jak sklasujete macarons v mrazáku? Skladujete je i s náplní, nebo jen skořápky? Předem děkuji za odpověď, Kristýna

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já ti přeju, aby to na příští rok konečně vyšlo :)

    OdpovědětVymazat
  5. A já bych příští svátek raději oslavila macarons od Chez Lucie, nejraději těmi limetkovo-bazalkovými ♥!

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den Lucie, zajímalo by mě, pokud to není tajné:)co je to za růžovou náplň v macarons?Předem Vám děkuji. Iveta

    OdpovědětVymazat
  7. nemusíš je dělat jenom kvůli tomu, že je svátek, můžeš je udělat kdy chceš. :) Ikdyž chápu tě, taky by mě to zklamalo, kdybych byla kakronkový mistr. :/

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Lucie,

    je to sice trochu off-topic, ale... v jednom z Vašich příspěvků jste psala, jaký že to máte v kuchyni robot - a teď to zaboha nemůžu najít. Můžete mi to prosím napsat sem? :) Díky moc, Martina

    OdpovědětVymazat
  9. Lenka: diky a napodobne :-)
    Terezka: no, tak to jsem na tom jeste dobre :-) Zatim delam jen jeden pokoj, na kuchyn musim usetrit... Tak at se dari :-)
    Kristyna: skladuji je nenaplnene, v zip-lock sacku
    Klara: moc dekuju :)
    toffo: :-) mnam, ty byly, ze? :-)
    Iveta: je to maslovy krem s malinami
    Denisa: ja vim, ale moc jsem chtela a potrebovala vyzkouset novou troubu a tohle byla tak skvela prilezitost :-)
    Martina: je to Kenwood Prospero KM 264

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.