Sedmý ročník Velké sýrové nakládačky neboli mistrovství světa v nakládaní hermelínu, proběhl minulou sobotu na Vyšehradě. Původně jsem se letos vůbec přihlásit nechtěla - termín připadal na den po Apetit pikniku, ale nakonec jsem naložila a přihlásila svůj již čtvrtý kousek. Zvolila jsem balkánské chutě, hermelín naplnila ostrým ajvarem (pasta z pečených paprik a lilku), česnekem a čubricou (bulharská směs koření). Jméno: Bulhar.
 |
bulharská hermelínová omáčka aka Bulhar |
Musím se přiznat, že vůbec poprvé jsem si nakládačku neužila. Vypadala jsem a cítila jsem se jako zombie, převážnou část soutěže jsem na místě trčela sama s vybitým telefonem a snažila se neusnout. Hermelín jsem naložila moc brzy a tak se úplně roztekl a vypadal odporně a nechutně. Tímto se upřímně omlouvám porotě, který tu bulharskou hermelínovou omáčku musela jíst... Jo a taky nakladačům z mého prvního ročníků, jejichž rozteklé hermelíny jsem
pomluvila.
 |
Demo Pepa - My dvě
2. místo vzhled |
 |
Sushimelín - Gastronaut |
 |
Dobrotaj - Herbalisté
3. místo ve vzhledu
2. místo v chuti
1. - 2. místo od laické poroty |
 |
Balkánki kicoš - Pavla Pijanová
1. místo za vzhled
1. místo za chuť
3. místo od laické poroty |
 |
Semtamfor - Řízdyzajn
3. místo v chuti
1. - 2. místo od laické poroty |
 |
Hébé - Magda |
 |
Ležatá - Los Sejros |
 |
Vyvalený voko - Diverzity Face |
V kategorii vzhled jsem fandila hermelínu ve tvaru sushi, ale vlastně se mi líbily skoro všechny (i můj, než odtekl z talíře). Děkuji moc organizátorkám a ostatním nakládačům za příjemný vizuální zážitek a příští rok zase naviděnou!
Všechno vypadá tak krásně, jak je to nazdobené.
OdpovědětVymazatTeda Lucie, jak ty to všechno zvládáš, to opravdu nechápu! Hned po Apetit pikniku péct podle Odvážných pekařů a pak se hned zúčastnit velké sýrové nakládačky. Ty snad ani nejsi člověk :-)
OdpovědětVymazatNechci být zlá, ale ten tvůj rozteklý sýr mě strašně pobavil :D :D. Mně se stalo to stejné na Vánoce, když jsem dělala jedlé dárky a našim naložila dva hermelíny do malé skleničky z IKEA. Dosud nechápu, kde udělali soudruzi z NDR chybu :D.
OdpovědětVymazatSabina: ano, letos se vizualne moc povedly :-)
OdpovědětVymazatMadla: to se ti zda ;-) Vyzvu jsem pekla 14 dni pred piknikem, syr jsem taky nakladala nejak tou dobou... Ale trosku prastena asi budu, to mas pravdu :-D
Monika: no, to jsem rada, ze jsem nekoho pobavila :-D Ja myslim, ze ten muj byl nalozeny prilis dlouho, ze v lednici bylo prilis teplo, jak jsem ji v tech vedrech porad otevirala, tak nestihala chladit a mozna byl ulezely uz pred nalozenim... :-)
Skvělá akce, vypadají nádherně.
OdpovědětVymazatAmelie: to ano, akce je to moc zabavna :)
OdpovědětVymazat