úterý 21. ledna 2014

Cupcakes s burákovým máslem

Po skvělém létě, kdy mě neuvěřitelně rozčilovalo neustále stěžování, že je horko (kdo by to čekal, horko v létě?!), přišel docela fajn podzim a já si řekla, že už nebudu nadávat na zimu a sníh v zimě. To jsem ještě nevěděla, že to bude tak strašně jednoduché. Zima bez sněhu, jaro ve vzduchu, v lednu tenisky, bez čepice a rukavic. Podvědomě jsem ale věděla, že to přijde a vlastně se mi dnešní počasí tak trochu líbí. Možná i proto, že na mě doma ve špajzu číhá jeden boží cupcake.

Ingredience na 12 kusů s pořádnou dávkou krému:
50g holandského kakaa
240ml vařící vody
175g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
113g změklého másla
100g cukru krupice
2 vejce
---
250g mascarpone
250g arašídového másla
50g cukru moučka (nebo podle chuti)

Postup:
Kakaový prášek rozmícháme ve vařící vodě a necháme trošku vychladnout.
Troubu si předehřejeme na 190°C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.
Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a solí.
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, poté zašleháme vejce - pěkně jedno po druhém.
Přidáme moučnou směs, promícháme a nakonec zapracujeme zchladlou kakaovou pastu. Promícháme dohladka.
Hmotou naplníme připravenou formu a pečeme 15-20 minut. Zda jsou hotové, vyzkoušíme pomocí špejle. Necháme zcela vychladnout.
Arašídové máslo i mascarpone musí být v pokojové teplotě. Nejdřív ušleháme máslo s cukrem, na vysoké otáčky. Potom snížíme rychlost a vmícháme mascarpone.
Pomocí cukrářského sáčku cupcakes nazdobíme, krémem rozhodně nešetříme.

16 komentářů:

  1. Senzační!
    Viděla jsem už několikrát! Musím vyzkoušet!

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý recept, určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jeeee :) krem z mascarpone musim nekdy vyzkouset, asi se nebudu moc poustet do maslicka, driv by skoncilo ve mne nez v kremu, ale paradniii <3

    OdpovědětVymazat
  4. Tak toto by u mě nevydrželo ani pět minut :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je potreba to upect a IHNED darovat, prodat nebo proste nejak odnest z dosahu :-)

      Vymazat
  5. Vypadá skvěle! Taky bych si dala ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. 113g :D to mi připomíná americké převádění, které dobře znám :) chci se zeptat: dost často, ikdyž si vyndám vajíčka a máslo dost brzy, se mi máslový krém po přidání vejce srazí a musím ho zahřát. dá se tomu předejít?
    děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, oni proste maji maslo v baleni 113g :-)
      Ad srazeny krem - v tom pripade to neni dost brzy :-)

      Vymazat
  7. Tyhle cupcakes jsem pekla na oslavu narozenin a jsou dokonalý! Chutnaly mi trošičku víc, než red velvet :-) Moc díky za super recept. Ten hutnej a čokoládovej dortíček, ve spojení s lehce slaným burákovým krémem, je prostě dokonalá souhra!
    J.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...