středa 27. srpna 2014

Velká sýrová nakládačka - Kapr na kmíně

 
Už si ani nepamatuju, kde jsem prvně narazila na zmínku o soutěži v nakládání hermelínu - Velké sýrové nakládačce - a ani jak mě napadlo se přihlásit. Jak můj první naložený sýr skončil, si můžete přečíst tady a jaké to bylo následující roky pak tady, tady a tady. Letos jsem nestíhala ještě víc než obyčejně a tak jsem se nepřihlásila. Bylo mi to moc líto, hlavně když jsem viděla fotky - každý rok se mi hermelíny líbí víc a víc.
Holky organizátorky na mě naštěstí nezanevřely a když jsem nemohla přijít, poslaly mi na rozveselení svou hermelínovou kuchařku Velká sýrová nakládačka. Kromě toho, že mám velkou sýrovou radost a moc jim to přeju - Nakládačka je jedna z mých nejmilejších akcí - jsem strašně nadšená, protože mám konečně recept na nejlepší hermelín, který jsem kdy ochutnala. Kuba a Honza, jeho autoři, jsou úspěšní nakladači a každý rok je jejich výtvor na některém z předních míst. Zkuste si tedy naložit jejich Kapra na kmíně nebo si pořiďte kuchařku a inspirujte se u dalších nakladačů nebo originálních receptů autorek Káči a Ivy.



Ingredience:
4 vyzrálé hermelíny
1 větší cibule
1  svazek kopru
1/4 kostky másla
6 stroužků česneku
1 lžička kmínu
špetka chilli
mletý pepř
4 feferonky
slunečnicový olej

Postup:
Hermelíny necháme změknout v pokojové teplotě a odřízneme jim vršek. Vnitřky spodních částí vydlabeme a hmotu dáme do misky. Smícháme ji s jemně pokrájenou cibulí, polovinou kopru nasekaného nadrobno, máslem, prolisovaným česnekem, kmínem, chilli a pepřem.
Směs důkladně promícháme a naplníme jí hermelíny. Přiklopíme odkrojenými vršky.
Hermelíny vložíme do sklenice, prokládáme je snítkami kopru a ještě trochou kmínu. Přidáme feferonky a zalijeme olejem tak, aby bylo všechno ponořené.
Necháme 3 dny v lednici a pak ještě asi dva dny mimo ni.
Podáváme v pokojové teplotě s čerstvým chlebem


A jaký nakládaný hermelín je váš oblíbený?

13 komentářů:

  1. tak a mám dárek pro muže k narozeninám! díky za inspiraci!! nakládání zdar!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, Lucie, zúčastníte se prosím v neděli food pikniku na Ladronce? strašně moc bych potřebovala nějakou sladkou náplast na trauma z končících prázdnin (a to už jsem ze školy asi 20 let, haha). Napište, že jo!
    A jinak vám moc držím palce. Všecko, co jsem od vás zkusila, bylo skvělé.
    Marie Korseltová

    OdpovědětVymazat
  3. Konečně musím taky nějaký ten nakládaný hermelín vyzkoušet! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já ráda nakládám do oliváče a papriky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mne nejak ten olivovy olej u hermelinu nesedi, ale jinak mam rada i klasiku s cibuli a feferonkama.

      Vymazat
  5. hi,, i like to visit this site,, have a nice day :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.